Activitats Muntanya

Activitats Muntanya

VIII Marxa dels Monestirs

17 de maig de 2020
 
La Marxa dels Monestirs uneix el Monestir de Pedralbes i el Monestir de Sant Cugat. Cada any es modifica el recorregut, que té una distància d’entre els 15 i els 20 km
 
Es realitza durant el mes de maig. Es defineix com una marxa de regularitat, és una prova cronometrada, on el guanyador no és el que camina més ràpid, sinó el que és més regular. 
 
Per guanyar cal caminar amb regularitat, adaptant el pas al terreny i regulant l’esforç durant tota la prova.
 
La prova també té un caràcter popular, per això que enlloc de competir per parelles, com es fa en la majoria de proves d'aquesta mena, es fa de forma individual que permet als participants caminar en grup.
 
És una marxa on hi participen uns 200 a 250 caminadors. L’organització s’encarrega de posar els controls, preparar els avituallaments i proporcionar la samarreta tècnica. Enguany celebrarem la VIII edició, i està per definir si la farem al revés, és a dir, de Sant Cugat a Pedralbes.

XX Caminada Popular

12 d’octubre de 2020

El projecte de la Caminada Popular es va iniciar l’any 2000, una caminada pensada per a tots els públics dins dels actes de la Festa Major de Sarrià.

És una caminada d'entre 8 a 10 km que es fa per la Serra de Collserola i cada edició es fa un recorregut diferent. És un dels esdeveniments més importants de la nostra entitat, que els últims anys ha tingut una participació d’entre 300 i 500 persones.

Es dona l’esmorzar a tots els participants, un entrepà i un refresc, i al final un petit aperitiu.

Pel centenari l’12 d’octubre se celebrarà la XX Caminada Popular, aquesta serà una edició especial, i es faran dos recorreguts de diferents distàncies que finalitzaran a Les Planes.

L’objectiu és poder disposar d’un tren especial, dels antics dels ferrocarrils de la Generalitat, que fes 2 viatges des de l’estació de Les Planes fins a Sarrià. Es farien bitllets especials de cartró com els antics.

Pessebre Itinerant del Centenari

12 i 13 de desembre de 2020 
 
Entre els dies 12 i 13 de desembre del 1970, des de les 3 de la tarda del primer dia fins a les 9 del matí del segon, en relleus de quatre socis es va portar des de Sarrià el Pessebre dels Muntanyencs, al cim de Les Agudes del Montseny; va ser una forma de tancar els actes del Cinquantenari del Centre.
 
El pessebre era una esvelta estela, obra d’en Nuet Martí que primer va viatjar a Santa Fe del Montseny on es va celebrar una Missa; després s’instal·là al cim de Les Agudes. 
 
El 12 i 13 de desembre de 2020 es portarà de nou per relleus el pessebre des de Sarrià fins a Les Agudes del Montseny, un itinerari de 84 km.

 

 

 

 

Exposició 42 cims

4 al 15 de maig de 2020
 
L’inici de l’activitat va ser el dia 1 de juliol de 2011; només seran vàlides les ascensions efectuades amb posterioritat a aquesta data.
 
El repte dels 42 cims no és una competició. Es tracta d’assolir els 42 sostres comarcals de Catalunya abans d’arribar al centenari de la nostra entitat, l’any 2020. 
 
En realitat es tracta de 42 cims doncs hi ha dos cims compartits per dues comarques. Les muntanyes que apareixen a la llista són les més altes de cada comarca. 
 
També, una de les finalitats de la proposta és conèixer els diferents racons del nostre país mitjançant l’excursionisme. 
 
No és un repte únicament per a les persones més ben preparades; tothom hi pot participar, ja que hi ha cims de tota mena, des dels de baixa muntanya fins als d’alta muntanya.
 
Es farà una exposició fotogràfica amb totes les fotografies de tots els cims amb el corresponent banderí del centenari.
 
Inauguració: 4 de maig a les 19.00h al nostre local social. 
Horari: de dilluns a divendres de 19.00h a 21.00h.

Acampada d’Estiu

1 al 15 d’agost de 2020 
 
Fa més de 30 anys que Els Blaus organitza cada any un campament social el mes d’agost, recorrent molts dels indrets de la nostra terra. 
 
Per al 2020 s’està preparant un gran campament social, amb una mica més de proximitat i facilitat per poder-hi assistir els dies que li convingui.
 
Com sempre es prepararan sortides a la muntanya i també sortides culturals per a poder conèixer millor el nostre territori.
 
Per aquest 2020 encara està per determinar el lloc, en breu ho publicarem.