Marxa dels Monestirs

Marxa dels Monestirs

| Inscripcions | ReglamentHistòric | Facebook |

X Marxa dels Monestirs Sant Cugat - Pedralbes
12 de maig de 2024

 

Cartell IX Marxa dels Monestirs

La Marxa dels Monestirs neix de la idea del centre excursionista de fer anualment una marxa de regularitat aprofitant l'èxit de la Caminada Popular, que es realitza cada any durant la festa major des de l'any 2001.

La proximitat amb Pedralbes i la Serra de Collserola va fer pensar en que Sant Cugat era un bonic destí, d'aquesta manera s'uneixen dos dels monestirs més importants de la nostra nació.

Es tracta d'una caminada cronometrada d'entre 17 i 20 km, en la qual el guanyador no és qui camina més ràpid, sinó qui és més regular.

Cada any es modifica el recorregut respecte a les edicions anteriors, perquè valgui la pena repetir!

 

| Inscripcions | Track |

En aquesta edició la sortida es fa des de l'estació dels FGC de Sant Cugat a partir de les 8:00 h del matí!

Inscripcions

1.- Les inscripcions es podran fer per Internet o al local del Centre Excursionista Els Blaus (Carrer Cornet i Mas, 15) a partir del 15 d'abril de dilluns a divendres de 19:00 h a 21:00 h.

2.- Les inscripcions es tancaran el 10 de maig a les 21:00 h.

3.- Les inscripcions per Internet no es validaran fins que es realitzi el pagament. El pagament es podrà fer amb targeta de crèdit o Bizum.

4.- La inscripció per Internet dona dret a la reserva del lloc fins al dia 10 de maig, si en aquesta data no s'ha fet el pagament, es perd el dret a la reserva.

5.- En cas que el pagament per Internet no s’hagi pogut efectuar, s’ha de contactar amb l’organització al telèfon 932031228 de dilluns a divendres de 19:00 h a 21:00 h, o passar pel local del Centre Excursionista Els Blaus, per tal de donar una solució.

6.- L'organització es reserva el dret de limitar a 250, els participants a la X Marxa dels Monestirs de 2024.

7.- El dia de la sortida no s’admetran inscripcions. Tots els participants hauran de personar-se al punt de sortida de la marxa amb 15 minuts d’antelació a l’hora de sortida, per tal de recollir la cartolina/dorsal i la resta de documentació i obsequis.

8.- Els preus de la inscripció són:

SOCIS: 13.00 €
SOCIS FEDERATIUS: 15.00 €
 
NO SOCIS: 18.00 € 

9.- Els participants rebran amb aquest preu:

  • Assegurança
  • Esmorzar + fruita
  • Premis per al deu primers guanyadors de la Marxa
  • Samarreta tècnica i obsequis

10.- Els participants inscrits han de presentar la cartolina/dorsal tant a la sortida, com als controls horaris i arribada per fer la lectura del temps de pas per cadascun dels controls. La pèrdua o el deteriorament de la cartolina/dorsal pot fer que el participant sigui exclòs de l'accés als premis de la Marxa.

11.- Els participants que s'inscriguin per Internet i abonin l'import com a federats, no estaran a l'assegurança contractada pel Centre Excursionista Els Blaus a aquest efecte. L'organització pot exigir que es presenti la llicència federativa vigent. Es faran responsables per si mateixos que disposen de la llicència federativa vigent, exonerant, per tant, a l'entitat organitzadora de la marxa de qualsevol responsabilitat davant d'un sinistre que pugui ocórrer durant el recorregut de la marxa.

Reglament

1.- L'organització es reserva el dret de canviar el recorregut de la cursa per raons de força major. La pluja, si no és excepcional, no serà motiu per suspendre la marxa.

2.- L'organització demana a tots els participants de la caminada que tinguin especial respecte cap a l'entorn. La majoria de la prova recorre pel Parc Natural de Collserola. A tots els controls hi haurà llocs adients per dipositar les deixalles.

3.- Els menors de 18 anys que no vinguin acompanyats d'un adult han de portar una autorització paterna.

4.- Amb la inscripció es contracta una assegurança d'accident, que cobreix la contingència d'accidents durant la marxa. La organització no es farà responsable de les conseqüències d'un comportament inadequat.

5.- Aquesta prova requereix un esforç físic. El participant assumeix personalment les conseqüències del seu estat de salut.

6.- Qualsevol cas no previst en aquest reglament serà resolt per l'equip organitzador de la Marxa, el qual disposarà del suport tècnic d'algun membre de l'Àrea de Treball de Marxes i Caminades.

7.- El fet de participar en aquesta cursa implica acceptar la present normativa. Tot allò que no estigui previst en aquest reglament serà resolt per l'organització de la marxa.

Una Marxa de regularitat

Aquesta prova és una marxa de regularitat, NO una cursa de velocitat.

El guanyador no és qui corre més, sinó aquell que més s'ajusta als temps calculats per l'organització, tenint en compte els seus propis recursos a l'hora de caminar.

Per a aquell que no sàpiga calcular la velocitat del seu pas, es tracta de caminar a un ritme que permeti respirar normal i poder xerrar amb els companys, sempre tenint en compte les variacions del camí (pista, corriol, asfalt) i els diferents desnivells que es poden trobar.

Sistema de càlcul i penalitzacions

Les penalitzacions són punts que el caminador acumula segons les diferències entre el temps que triga a fer el tram entre dos controls i el temps calculat per l'organització per fer-ho.

Tant a la sortida, com als controls horaris i a l'arribada, el caminador presentarà la cartolina amb el número perquè l'organització registri l'hora en passar pel control. El caminador anotarà aquesta hora a la cartolina per poder verificar-la al final de la marxa en cas de discrepàncies si escau.

En finalitzar la marxa, i amb els horaris que l'organització tindrà exposats, el caminador podrà fer els càlculs adequats per calcular els minuts de diferència entre l'horari oficial i l'horari del caminador així com els punts de penalització.

La penalització serà d'1 punt per cada minut que s'excedeixi el temps oficial i de 2 punts per cada minut que no tingui el temps oficial.

Per exemple:

- Si entre la sortida i control 1 l'horari oficial és de 31 minuts.

- En el caminador que n'està 30 li manca (31-30) 1 minut 1 x 2 = 2 punts de penalització.

- En el caminador que n'està 34 li excedeixen (31-34) -3 minuts 3 x 1 = 3 punts de penalització.

Els horaris oficials són variables, és a dir, hi ha més d'un horari oficial. L'horari oficial de cada caminador es determina segons el temps que triga a caminar un control de referència. Perquè quedi més clar, hem preparat un document explicatiu del sistema de càlcul i penalitzacions.

Les Marxes de regularitat estan pensades per caminar, gaudint de l'entorn, el camí i la companyia.

El Guanyador

El guanyador és doncs el caminador que s'ajusti més a les velocitats mitjanes marcades i, per tant, al temps oficial. 

Edicions Anteriors

IX Marxa dels Monestirs (2023)
Sant Cugat - Pedralbes

Cartell Marxa dels Monestirs 2023

 

Distància: 21,3 km
Desnivell: +775 m / -767 m

Itinerari: Com a l'edició de l'any 2022 la ruta ha transcorregut des des de Sant Cugat fins al Monestir de Pedralbes, amb algunes modificacions i de més llarg recorregut.

Comentari: Tot i ser l'any en què s'ha fet el recorregut més llarg de la història de la Marxa, ha aplegat molt bona assistència de participants.

| Track | Itinerari | Fotos |

VIII Marxa dels Monestirs (2022)
Sant Cugat - Pedralbes

Cartell Marxa dels Monestirs 2022

 

Distància: 19,5 km
Desnivell: +695 m / -693 m

Itinerari: Com a l'edició de l'any 2019 la ruta ha transcorregut des des de Sant Cugat fins al Monestir de Pedralbes, amb algunes modificacions i de més llarg recorregut.

Comentari: Després de dos anys de pandèmia, els participants han pogut tornar a gaudir d'aquest esdeveniment esportiu, que enguany ha aplegat menys participants respecte d'altres edicions.

Track | Itinerari | Fotos |

VII Marxa dels Monestirs (2019)
Sant Cugat - Pedralbes

Cartell Marxa dels Monestirs 2019

 

Distància: 17,5 km
Desnivell: +512 m / -507 m

Itinerari: S'ha repetit la ruta de la primera marxa dels Monestirs amb petites modificacions per adaptar-se a les exigències del Parc de Collserola, però aquest cop sortint des de Sant Cugat, per arribar a Pedralbes

Comentari: L'itinerari, fent en el sentit contrari ha resultat molt interessant, arribar a Pedralbes és tot un espectacle!

Track | Itinerari | Fotos |

VI Marxa dels Monestirs (2018)
Pedralbes - Sant Cugat

Cartell Marxa dels Monestirs 2018

 

Distància: 17,7 km
Desnivell: +571 m / -587 m

Itinerari: Amb el mateix inici i final que els altres anys, en aquesta edició el recorregut ens posta per primer cop a visitar el pantà de Can Borrell

Comentari: L'itinerari, una mica més curt que en altres edicions, ha estat molt interessant!

Track | Itinerari | YouTube | Fotos |

V Marxa dels Monestirs (2017)
Pedralbes - Sant Cugat

Cartell Marxa dels Monestirs 2017

 

Distància: 18,93 km
Desnivell: +641 m / -673 m

Itinerari: A grans trets l'itinerari es molt semblant al de l'any anterior. Des de la plaça del monestir es puja fins a la carretera de les aigües pel Parc de l'Oreneta i després fins el Coll de l'Espinagosa passant pel Turó d'en Cors. 

Comentari: Tot i realitzar el mateix itinerari que l'any anterior, hi ha hagut més de 270 participants i molts repetidors!

Track | YouTube | Fotos |

IV Marxa dels Monestirs (2016)
Pedralbes - Sant Cugat

Cartell Marxa dels Monestirs 2016

 

Distància: 18,57 km
Desnivell: +825 m / -864 m

Itinerari: Des de la plaça del monestir es puja fins a la carretera de les aigües pel Parc de l'Oreneta i després fins el Coll de l'Espinagosa passant pel Turó d'en Cors. Es va fins a Can Cuiàs on s'esmorza. Es baixa fins a les planes per arribar a Sant Cugat

Comentari: La marxa ha estat un èxit, tot i la pluja. Hem rebut molts bons comentaris! consulteu l'enquesta!!


| Enquesta | Track | Itinerari | YouTube | Fotos |

III Marxa dels Monestirs (2015)
Pedralbes - Sant Cugat

Cartell Marxa dels Monestirs 2015

 

Distància: 19,3 km
Desnivell: +695 m / -726 m

Itinerari: Sortint del monestir es puja  a la carretera de les aigües pel Parc de Can Setmenat, pel Coll de l'Espinagosa es va fins la plaça de Vallvidrera, s'esmorza a la plaça Pep Ventura. Després s'enfila cap a Sant Medir passant pel coll de l'Erola. Just Abans de Sant Medir es gira cap a Can Gener, més tard es passa per Can Castillo i finalment abans d'arribar a sant cugat per les ruïnes de Can Gordi Vell.

Comentari: La marxa ha estat un èxit, tot i que el recorregut va ser modificat a última hora (per preservar les aus de la Font Groga). També vam introduir movetats en el sistema de control horari i cronometratge, hem rebut molts bons comentaris! consulteu l'enquesta.

| Can Gordi | La Font Groga |
| YouTube | Enquesta | Track | Roadbook | Fotos |

II Marxa dels Monestirs (2014)
Pedralbes - Sant Cugat

Cartell Marxa dels Monestirs 2014

 

Distància: 18,96 km
Desnivell: +610 m / -596 m

Itinerari: Des de la plaça del monestir es puja fins a la carretera de les aigües pel Parc de l'Oreneta i després fins el Coll de l'Espinagosa passant pel Turó d'en Cors. Es va fins el pantà de Vallvidrera, s'esmorza a l'area de lleure de Santa Maria de Vallvidrera. Després s'enfila cap a Sant Medir passant pel Revolt de les Monges i el Coll de la Vinyassa. Passat Sant Medir fins a Can Borrell on s'agafa un corriol marcat com a PRC 37 fins a Sant Cugat.

Comentari: En aquesta segona edició es regala una samarreta tècnica commemorativa s'incriuen 380 participants i prenen la sortida 325.

| YouTube | Enquesta | RoadBook | TrackFotos |

I Marxa dels Monestirs (2013)
Pedralbes - Sant Cugat

Cartell Marxa dels Monestirs 2013

 

Distància: 15,69 km
Desnivell: +405 m / -415 m

Itinerari: Des de la plaça del monestir es puja fins a la carretera de les aigües pel Parc de l'Oreneta i després fins el Coll de l'Espinagosa i cap a la plaça pep ventura on s'esmorza. Després s'enfila cap a Sant Medir passant per la budellera després fins a Can Borrell i d'allí cap a Sant Cugat.

Comentari: Aquesta edició va superar les expectatives de la organització i va animar a buscar la consolidació de l'activitat. Hi van participar 265 caminadors.

| YouTube | Track | Fotos |